Geschikt voor: + Duur:

Rijvaardig

Waar de rijles stopt gaan wij verder

Voor wie is het?
Rijvaardig is het programma van Defensive Driving waarbij veiligheid centraal staat. Verkeersongevallen kunnen gebeuren door verkeerde inschatting, onjuist handelen, in paniek raken, niet bewust of alert rijden en onbekend zijn met de reactie van de auto.
Het kunnen beheersen van een auto in een noodsituatie, is geen onderdeel van de rijlessen of het rijexamen.
Het programma Rijvaardig vergroot de rijvaardigheid van de bestuurder en draagt bij aan nog bewuster en plezieriger autorijden.

Dit programma is geschikt voor particuliere groepen en bedrijven vanaf 10 personen, waarbij veiligheid centraal staat. Veel individuele aandacht is gegarandeerd door instructie in kleine groepen. Er wordt gereden met auto’s voorzien van ABS en ESP om ook met deze technieken te oefenen. Bij een aantal oefeningen is het mogelijk om deze met de eigen auto te doen.

Programma
  • Ontvangst met koffie en thee
  • Uitgebreide theorie over de programmaonderdelen, verkeersmentaliteit, actieve en passieve veiligheden, instructie in “de taal van de weg”, risicoanalyse, zithouding etc.
Op de baan:
  • Anti-slip oefening » Remmen/uitwijken op een gladde ondergrond.
  • Elandproef » Plotseling uitwijken op hoge snelheid.
  • Bermoefening » Veilig uit de berm leren sturen.
  • Stuur slalom » Opfrissen van de stuurmethode.
  • Brake and Avoid » Remmen/uitwijken op hoge snelheid.
  • Handling parcours » Afsluitend handling parcours op tijd waarbij opgedane vaardigheden worden getest.
Het programma Rijvaardig begint tussen 9.30 en 10.00 uur en eindigt om ca. 16.45 uur en is geheel verzorgd. Tussen de middag wordt de lunch geserveerd in het “Pitstop” restaurant. Elke deelnemer ontvangt na afloop een certificaat en een naslagwerk met de behandelde leerstof. Voor groepen en bedrijven is het mogelijk om na afloop te dineren (vanaf 20 personen).

Informatie en prijzen
Vraag voor de mogelijkheden van het programma Rijvaardig een offerte aan.